הישראלים ידועים כחובבי פירות וירקות. הן בחורף והן בקיץ אנו צורכים כמויות גדולות של פירות וירקות למשק הבית, ונהנים מאכילתם. חשוב לדעת שאת הפירות והירקות השונים יש דרך לחתוך. במאמר זה נלמד כיצד לחתוך פירות וירקות שונים.
איך לחתוך אננס
הדבר הראשון שעלינו לעשות הוא לבחור את האננס הנכון, לשם כך עלינו להחזיקו ביד ולמשוך בעדינות את העלים הפנימיים שלו, אם הם נתלשים בקלות, סימן שהאננס שלנו בשל. מומלץ להכניסו למקרר לחצי שעה טרם אתם חותכים אותו, ולהניחו הפוך כדי שכל הסוכר (אשר נמצא בתחתית האננס) יגיע אל יתר האננס.
לאחר חצי שעה הוציאו את האננס וחתכו את העלים עם סכין או ידנית בתנועת סיבוב. כעת חתכו עם סכין את חלקו העליון והתחתון של האננס. העמידו את האננס והחלו לחתוך את קליפתו עם הסכין מלמעלה כלפי מטה. אם נשארות לכם חתיכות אננס שמזכירות עיניים חומות כמו בתפוח האדמה, קחו קולפן והסירו אותן ממש כפי שהייתם עושים עם החלקים החומים בתפוח האדמה.
עכשיו הניחו את האננס בשכיבה והחלו לפרוס אותו בעובי לפי טעמכם. לסיום, הניחו לפניכם את פרוסות האננס וחתכו עיגול קטן במרכזו, הסירו את העיגול ולפניכם פרוסת אננס מושלמת, וכעת אתם יודעים איך לחתוך אננס.
איך לחתוך אבטיח
אחד מפירות הקיץ האהובים ביותר הוא האבטיח, אך רבים אינן יודעים איך לחתוך אבטיח נכון. ובכן, כדי לחתוך אבטיח שלם דבר ראשון יש לחתוך את קצה אחד שלו עם סכין שהיא גדולה דיה לחתוך דרכו. יש כמה שיטות לחתוך ולהגיש את האבטיח. שיטה אחת היא לאחר שהורדנו את הקצה להמשיך ולפרוס אותו לפרוסות דקות ועגולות, לחצות אותן במרכז (כמו חצי פיתה) ולהניח אותן על צלחת הגשה. שיטה שנייה היא להוריד גם את הקצה השני של האבטיח, להעמידו על קרש החיתוך ולחצות אותו לשניים מלמעלה כלפי מטה. כעת קחו חצי אחד של אבטיח וחתכו אותו לאורכו, כך יתקבלו שתי חתיכות של רבע אבטיח. למטרות בטיחות השכיבו את רבע האבטיח על הצד ולא על הקליפה כפי שהיה מונח כאשר חתכנו אותו לרבעים, והחלו לפרוס אותו לפרוסות בעובי כרצונכם.
איך לחתוך מנגו
מנגו הוא פרי מתקתק ונפלא, שבקלות אפשר להסתבך אם לא יודעים איך לחתוך מנגו. טיפ קטן ומועיל הוא להסיר עם סכין את חלקו התחתון של המנגו ולהעמידו על קרש החיתוך, כעת חתכו אותו מלמעלה כלפי מטה מבלי לחתוך את הגרעין. (אם נתקלתם בו הזיזו מעט את הסכין), חזרו על הפעולה בצד השני של המנגו. אחר כך חתכו את המנגו שנותר סביב הגרעין גם כן. כעת קחו את שני חצאי המנגו, הניחו אותם על קליפתם וחתכו את המנגו בצורת רשת # ואז דחפו את הקליפה כלפי פנימה. כך כל הריבועים הנפלאים יצאו החוצה ותוכלו לנגוס בהם ישר מן הקליפה.
איך לחתוך מלון
גם מלון הוא פרי המצריך נסיון בחתיכתו. רוצים לדעת איך לחתוך מלון בקלי קלות? הנה הסבר קצר. חתכו את שני קצוות המילון והניחו אותו על קרש החיתוך. כעת, קלפו אותו מלמעלה כלפי מטה. לאחר שסיימתם חצו אותו לחצי והוציאו את כל הגרעינים עם כף. הפכו אותו כך שהחלק שבו היו הגרעינים יהיה כלפי מטה וחלקו העגול כלפי מעלה והחלו לפרוס אותו לפרוסות בעובי כרצונכם.
איך לחתוך רימון
הרימון הוא פרי מאתגר המצריך ידע אמיתי. הנה דרך איך לחתוך רימון בלי לפגוע בגרעינים. הסירו את החלק העליון של הרימון עם סכין. כעת, חתכו את החלק הלבן וחשפו את הגרעינים. עכשיו חתכו את הרימון לשש־שבע פלחים מהמרכז כלפי חוץ כפי שחותכים תפוז, והפרידו את הפלחים. הסירו את החתיכה שבמרכז וחלצו את הגרעינים בקלות.
איך לחתוך שומר
השומר אומנם נראה מאתגר אך יש דרך פשוטה איך לחתוך שומר. קחו את השומר, הסירו את חלקו העליון, חצו אותו לחצי, הניחו את החצי הישר על קרש החיתוך וחתכו לרצועות ארוכות או פרוסות דקות.
איך לחתוך אבוקדו
רבים עוסקים בשאלה איך לקלף אבוקדו, אך אנחנו נדון איך לחתוך אבוקדו. הניחו את האבוקדו שלכם על צידו והחזיקו אותו מלמעלה עם האצבעות באופן כזה שלא יזוז. כעת, קחו סכין והכניסו אותו לקצה האבוקדו הצר וחתכו עד אשר תגיעו אל הגרעין. עכשיו סובבו את האבוקדו, מבלי להזיז את הסכין בעיגול שלם עד שהוא יחתך במרכז לחלוטין. הניחו את הסכין, החזיקו את האבוקדו וסובבו כל חצי לכיוון אחר. כעת יש לכם שני חצאי אבוקדו. הוציאו את הגרעין בעדינות עם הסכין, קלפו את הקליפה וחתכו לפרוסות או רצועות.